Студена доматена супа по Виенски
Необходими продукти
- • 1 кг домати
- • 1 л телешки бульон
- • 1 бр. карамфил
- • черен пипер на зърна
- • 1 бр. дафинов лист
- • червено вино
- • бяло вино
- • магданоз
- • 1 бр. лимон
- • захар
- • сол
Начин на приготвяне
Поставят се 900 г нарязани домати в говеждия бульон и се варят. След малко се прибавят подправките, захар, сол, червеното вино и варенето продължава, докато доматите се сварят. Супата се прецежда, пресова се, прибавят се лимонов сок, бялото вино и се изстудява. Поднася се с попарените, обелени и ситно нарязани останали домати и магданоз.
Рецептата е добавена на 21 Юни 2003 г.
Още рецепти за:
Супи без месо ⋅ Доматени супи ⋅ Постни супи ⋅ Вегански супи ⋅ Студени супи ⋅ Вегански рецепти ⋅ Австрийска кухня
Свързани статии:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
Регистрирай се сега!
или
(не изисква регистрация)
Няма коментари
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.