Крем-супа от мозък
Необходими продукти
- • 1 бр. свински мозък
- • 1 глава кромид лук
- • 60 г масло
- • 1/4 ч.ч. (50 г) брашно
- • 1 л костен бульон
- • 2 бр. яйца
- • 1 филия бял хляб
- • черен пипер
- • индийско орехче
- • магданоз
- • сол
Начин на приготвяне
Ситно нарязания магданоз се изпържва в 50 г масло, прибавя се брашното, изпържва се, постепенно се налива бульона, разбърква се добре и се прибавя ситно нарязания мозък, на който е отстранена ципата. Супата се вари 20 минути, пасира се, подправя се, посолява се, възварява се и се прибавят разбитите яйца. Поръсва се ситно нарязан магданоз и се поднася с изпържени в масло хапки бял хляб.
Рецептата е добавена на 21 Юни 2003 г.
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или

Регистрирай се сега!
или

(не изисква регистрация)
Няма коментари
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.